Borduren in Spanje

 

Borduren onder de Spaanse zon!

 

Wat kun je verwachten?

Dit borduuravontuur start donderdagochtend 4 mei 2023. 

Nadat je op de locatie bent aangekomen en je kamer of slaapgelegenheid in de tuin hebt verkend, ontvang ik je bij het grote huis met een drankje en wat lekkers. Samen met Debbie nemen we even wat belangrijke zaken door en maken we kennis met elkaar. 

 

Daarna starten we om ongeveer 11.00 uur in de workshopruimte met de eerste borduursessie.

 

Borduren

Vooraf heb ik al contact met je gehad over je borduurproject, de patronen en de kleuren. Je kunt op het schort werken of op een zelf meegebracht kledingstuk of allebei. In Spanje maken we je patroon definitief. Ook kun je borduren op een foto die ik afgedrukt voor je meebreng. Kies er één uit mijn collectie of een eigen dierbare foto of andere afbeelding. Je kiest zelf met welk borduurwerk je start.

 

1e Ochtend

Om te starten maak je eerst een soort merklap waarop je verschillende steken oefent en kleuren uitprobeert. Zo krijg je handigheid en weet je welke steken je kunt toepassen in je ontwerp. Misschien kun je je ontwerp al overnemen op je schort of kledingstuk of je eerste borduursteken op de foto doen. Dat is ook afhankelijk van je ervaring en je persoonlijke wensen.

 

Lunch

Om stipt 13.00 uur is de 3-gangen lunch en genieten we aan de kleurrijk gedekte tafel van de heerlijke gerechten van kok Begoña. 

 

Middagen

Je doet waar je zin in hebt. Misschien een middagdutje of relaxte middag aan het zwembad? Of ga op ontdekking in de omgeving, we hebben tips genoeg voor een leuke middag! En heb je zin om verder te borduren dan kan dat natuurlijk ook.

 

Diner

Stipt om 19.00 uur is de tafel weer verrassend gedekt en start het 4-gangen diner. Je geniet weer  van de bijzondere gerechten met veel groenten en verrassende combinaties.

 

Avond

Gezellig na borrelen, een spelletje doen, een boek lezen op je kamer, waar jij behoefte aan hebt.

 

Ontbijt

Vanaf 08.30 uur staat het uitgebreide ontbijtbuffet voor je klaar. 

 

2e, 3e en 4e ochtend

Om ca. 10.00 uur ben ik weer in de workshopruimte om je verder te begeleiden met je borduurprojecten. Ik help je waar nodig bij stekenkeuzes, kleureninspiratie en handige borduurtips. 

Ben je al snel klaar met je schort, de andere kleding en je foto maar wil je nog verder borduren? Dan heb ik nog meer borduuruitdaging voor je achter de hand.

 

Vrije keuze

Het staat je natuurlijk vrij om de borduursessies en de gezamenlijke maaltijden bij te wonen. Wil je bijvoorbeeld een dag een grotere stad bezoeken dan zou je een keer het borduren en de lunch over kunnen slaan. Debbie en ik horen dat dan wel graag van je zodat we daar rekening mee kunnen houden.

 

Behalve de tijden van de maaltijden zijn de tijden van de borduursessies in overleg. Ze zijn meestal 's morgens maar als het een dag beter uitkomt om de borduursessie 's middags te doen dan bepalen we dat met elkaar. Ik ben sowieso minimaal 4 keer in de workshopruimte aanwezig. 

De overige tijd vul je in met waar jij zin in hebt. 

 

Zondag 7 mei 2023

Zondagavond na het diner is het tijd om afscheid van elkaar te nemen en de deelnemers die ook zondagavond vertrekken uit te zwaaien.

 

Verlengen

Je kunt je verblijf in Spanje natuurlijk ook verlengen. Zo sloot ik mijn eerste creatieve retraite af met een paar dagen Barcelona en was ik de twee keer bijna een week in Can Portell. Je kunt bij Debbie de mogelijkheid navragen voor extra nachten en eventueel eerder komen en later vertrekken.

 

AL EERDER GESTELDE VRAGEN en OPMERKINGEN

Kan je ook mee zonder ervaring?

Dat kan zeker! Je hoeft echt geen doorgewinterde borduurster te zijn. Voor alle niveaus is dit leuk, daar passen we het ontwerp en de borduursteken op aan.

 

Die Frida borduurwerken lijken mij te moeilijk.

De borduursteken die ik meestal gebruik zijn echt niet moeilijk. Sommige steken kosten veel tijd maar hoe vaker je borduurt hoe handiger je wordt. Je steken worden gelijkmatiger en je gevoel voor compositie ook. Door interessante kleurencombinaties en leuke steken krijg je een mooi borduurwerk. Je hoeft geen Frida te borduren, je kunt een eigen foto aanleveren. 

 

Zijn de borduursessies verplicht?

Je bent vrij om te doen wat je wilt. Realiseer je dat de deelnemers wel meegaan om te borduren en van handwerken houden. 

 

Als ik alleen meega, ben ik dan de enige alleenreizende?

Zeker niet, ik ben ook alleen! Deze creatieve retraites zijn juist ideaal voor alleenreizenden. Je gaat alleen ontmoet anderen met dezelfde interesses. Maar vaak komen ook vriendinnen of familieleden.

 

Wie gaan er mee met een creatieve retraite?

Een creatieve retraite is voor iedereen die er even helemaal uit wil en zichzelf een (korte) vakantie gunt. In een andere omgeving iets maken met je handen en andere gezellige deelnemers ontmoeten is heel rustgevend en inspirerend. Zo fijn, een creatieve doevakantie met een vriendin, je dochter of moeder, of juist alleen.

 

Ik wil niet vliegen.

De locatie is ongeveer 1.400 km van Utrecht. Je kan kijken of met de auto, bus of trein een optie voor je is.

 

Een auto huren vind ik spannend en doe ik liever niet.

Er zijn meerdere deelnemers, misschien kun je met een ander meerijden? Ik maak een whatsapp groep aan om dingen met elkaar af te kunnen spreken. Debbie kan ook een transfer regelen en als het nodig is kan ik ook iemand ophalen van het vliegveld.

 

Ik ben al met vakantie die dagen, komt deze reis nog een keer?

Na deze borduurreis zullen we dat evalueren, wat mij betreft wel!

 

Kun je in de buurt iets doen zonder auto?

De locatie Can Portell ligt niet direct in een dorp. In de directe omgeving zijn een aantal dorpjes bestaande uit een paar huizen en soms een kerk.

Je kunt in de omgeving wel mooie wandelingen maken of een rondje joggen. 

 

Wat is een creatieve retraite

Daarmee wordt een (korte) vakantie bedoeld waarbij je in een andere omgeving je totaal kan overgeven aan een creatieve hobby. Met veel ruimte voor jezelf, ontspanning en ontmoeten.

 

Terug naar de infopagina Borduren onder de Spaanse Zon!

 

Ik hoop je te ontmoeten in Spanje voor dit eerste borduuravontuur!

 

Lieve groet van Sandra

 

 

© alle foto's op deze website zijn, tenzij anders vermeld, gemaakt door Sandra Nevels en mogen alleen gebruikt worden ter inspiratie mét bronvermelding.