Als klein meisje had ik een droom!

Gepubliceerd op 14 februari 2023 om 12:11

Als klein meisje had ik een droom. Nou niet echt een droom maar wel ideeën waar ik regelmatig aan dacht en die nog steeds de kop op duiken. Iets met carnaval én Spanje, je leest het verderop.

love is all around us

Op deze Valentijnsdag kun je er niet omheen. Love is all around us, ken je dat nummer van Wet wet wet nog? Heel zoet maar wel met een mooie tekst. Omdat ik al vaak Mexicaanse harten maak en laat zien bedacht ik voor vandaag iets anders.

Bij de kringloop kocht ik een tijdje geleden een soort dienblad in hartvorm. Ik schilderde er een Mexicaans Hart patroon op en hang het hart met een haakje aan de muur. Leuk om zo iets te hergebruiken.

 

ingeplande metalen Mexicaanse Harten workshops

Matchbook naaldenmapje

Deze leuke mapjes zag ik een keer online en sindsdien maak ik ze regelmatig. Je hebt nodig een stukje vilt van ongeveer 3 bij 6 cm. Een strookje stevig papier, zoals bijv. het papier dat deze editie bij het Flow magazine zat, van ca. 3,5 bij 13 cm. Met een nietje zet je het stukje vilt vast met ca 1. cm omgevouwen papier. Dan steek je het uiteinde van de strook tussen het vilt en het nietje en vouw je het hele ‘ boekje’ dicht.

Handig om een paar naalden in te bewaren. Ik stop ze soms bij een bestelling of geef ze bij een workshop borduren.

 

Carnaval en Spanje

Als kind woonde ik in Dordrecht en die schapenkoppen kunnen goed carnaval vieren! Ik kan mij de bonte stoet aan verkleedde mensen nog goed herinneren. Zoals het jaar met de kamelen en de sjeiks in verband met de oliecrises. Of juist een jaar met veel boerenkielen voor het gemak. Mijn droom was Spaanse danseres te zijn en mijn moeder regelde dat. Ze naaide een rode jurk en haalde een zwarte kanten mantilla bij de feestwinkel. En als kers op de taart een mooie rode roos in mijn lange donkere haar dat ze in twee mooie golvende gedraaide staarten had gedaan. Mijn nette schoentjes aan en ik voelde mij als een prinses in Spanje. En sindsdien is het een terugkerend thema.

In mijn jeugd ben ik vaker verkleed geweest als een Spaanse dame, ik vond het geweldig. Later heb ik zelfs een periode Spaanse dans gevolgd en in prachtige jurken mogen dansen. De achternaam van mijn moeder is Olijve en zou teruggaan naar een oorsprong in Italië of Spanje. Zou ik dan toch Spaanse roots hebben en mij er daarom zo op mijn gemak voelen? En nog, doe een rode roos in mijn haar en met een passende jurk ben ik weer dat meisje dat zo graag als Spaanse verkleed ging.

 

Dat er genoeg dames zijn die die Spaanse interesse delen zie je als bij Debbie in Can Portell by 123 Olé de kamer met de Spaanse jurken en schoenen opengaat. Er worden jurken gepast, in verschillende maten en gelukkig ook met stretch! Schoentjes erbij en versieringen in het haar en veel lol hebben. Superleuk om mee op de foto te gaan, succes gegarandeerd.

 

Ook een keer je helemaal Spaanse voelen? Ga mee naar 123Olé voor de borduurreis begin mei.

 

Voor het Borduren onder de Spaanse Zon heb ik een globale indeling van de dagen gemaakt. Zo weet je nog beter wat je kunt verwachten. De dames die al meegaan, Debbie van de b&b en ik verheugen ons al op nog meer gezelligheid.

 

“Creatief bezig zijn is voor mij ontspanning! Om dit te doen in een prachtige omgeving en gelijk een leuke reis trip met mijn vriendin te maken is een kadootje. Heb er dan ook reuze zin in! Ik hoop veel nieuwe inspiratie op te doen !”

Marianne - gaat mee met deze eerste borduurreis

 

Dit kun je verwachten van de borduurreis

 

Lieve groet, Sandra 💃🏻

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.